TDN beszámoló (8) - BoncolásA TDN hetén, szerdán volt megtartva a boncolás. Nagyon örültünk neki, hogy volt ilyen program, mert bár nem igazán tartozik azok közé, amik nagy diákcsoportokat vonzanak, ettől függetlenül, amikor beléptünk a biológia terembe, egész sok érdeklődő verődött össze.

Pár percnyi izgatott várakozás után Harsányi tanár úr megérkezett egy pár zacskóval és egy hatalmas késsel a kezében. A zacskókban (mint később kiderült) sertés- és marhaszívek voltak. Amikor a tanár úr elővette őket a zacskóból, és megmutatta nekünk a szívek részeit, először mindenki megdöbbent, és igencsak kételkedtünk benne, hogy képesek leszünk ezeket megfogni, de végül a kíváncsiság győzött, és egy pár perc után már a legtöbben tiszta véresek voltunk, és lelkesen mutogattuk a mellettünk állóknak, hogy melyik részét sikerült megtalálni a szívnek.

Aztán amikor már mindenki (aki akart) kellőképpen véres lett, előkerültek a szikék, és elkezdődött a vagdosás. Voltak, akik valamilyen területét szerették volna felnyitni a szíveknek, vagy ereket szerettek volna preparálni, hogy aztán ráhúzzák őket a csapra, de voltak, akik csak találomra elkezdtek vágni, és nagyon örültek, ha találtak valami érdekeset.

Amikor körbenéztünk a teremben, mindenki arcán elvetemült mosoly tükröződött, és amikor a tanár úr megkérdezte, hogy ki szeretné felnyitni valamelyik részét a legjobb állapotban lévő marhaszívnek a hatalmas késsel, szinte mindenki egyszerre jelentkezett, és szegény tanár úr alig győzött választani.

Szóval a TDN szívboncolása nagyon jól sikerült, és reméljük, hogy még sok ilyen program lesz ezután is, mert rengeteg tapasztalatot szereztünk, és egy életre szóló élményt, amit még sokáig nem fogunk elfelejteni, a szívek szagával együtt.

article_image_2972.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék