Osztályszínjátszó Fesztivál - ÁllatfarmAz 5.b osztály előadásában láthattuk George Orwell Állatfarm című művét. Az osztály tavalyi előadásából következtetve érdekes darabra számítottunk.

Az előadáson jól megfigyelhető volt a három éves tapasztalat, azonban Léránt tanárnő osztályán még így is látszott az idegesség. Ennek jelei abban mutatkoztak meg, hogy a szereplők néhol egymás szavába vágtak, de ezt a színészi játék a legtöbb esetben kompenzálta. Ezek közül kiemelnénk Törőcsik Kristófot Minimus, valamint Jákó Sárát Napóleon szerepében. A szöveg jól betanult volt, nem voltak észrevehető hibák.

Nem hagyhatjuk szó nélkül a rendezést sem, mely minden szempontból megfelelt az elvárásoknak, sőt még túl is teljesítette azokat.

A sztálini Szovjetuniót (is - szerk. megj.) jelképező műben a tanulság az, hogy a dolgok nagyon könnyen fordulhatnak át jóból rosszba, ebben az esetben a függetlenség felé vezető útról letérve az emberi hatalomvágy következtében egy még diktatorikusabb rendszerbe. Ennek megértését a színészi teljesítmény és a pontosan betanult szöveg tette lehetővé.

A darab hossza mindenképpen ideális volt, nem volt se túl hosszú, se túl rövid, a nézők figyelme egy percre sem lankadt. A szerdai 4 órás előadásban technikai fennakadások sem voltak, így a darab minden pillanata élvezhető volt.

article_image_3977.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Mindent összevetve az osztály utolsó toldys előadása remekül sikerült, kár, hogy jövőre már nem láthatjuk őket a díszterem színpadán.

article_image_3978.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék