Karácsonyi koncert 2014Az egyik ok, amiért jó a Toldyba járni, az, hogy karácsonykor még varázslatosabb lesz az épület, a téli szünet előtti utolsó héten feldíszített folyosók és egy karácsonyfa várja a diákokat.

Már hagyománynak számít a Tapodi tanár úr által szervezett karácsonyi koncert is, aminek keretében minden évben toldys diákok produkcióit hallgathatjuk meg az iskola dísztermében. Az előkészületek és a próbák már hónapokkal a koncert előtt elkezdődnek, ami az előadásokon is hallatszik.

A diákok és a büszke szülők mellett idén is sok tanárunk hallgatta meg a koncertet, és ebben az évben is volt jótékony célú sütivásár, ahol a látogatók a diákok által készített adventi süteményekkel hangolódhattak rá a karácsonyi koncertre. Az ebből befolyt összeget pedig az iskola könyvtára idegen nyelvű gyűjteményének bővítésére szánják.

Miután mindenki elhelyezkedett az ünnepi hangulatú díszteremben, a kórus megnyitotta a koncertet John F. Wade Jöjjetek, ó hívek, majd Bárdos Lajos Karácsonyi bölcsődal című művével. Ezután következtek a különféle hangszeres művek; fuvola-, zongora-, cselló-, hegedű-, sőt még trombitajáték is elhangzott, többek között Bartók-, Mozart- és Chopin-műveket hallhattunk a lelkes és különösen tehetséges diákok előadásában.

Külön kiemelném Ivanyos Jánost az elsősök közül, aki saját szerzeményét adta elő csellón, és az ötödikes Szabó Fruzsinát, aki szólót énekelt, Tapodi tanár úr pedig zongorán kísérte. Ezek után ismét a kórus énekelt, majd a közönséget is bevonva a Mennyből az angyallal zárult az idei toldys karácsonyi koncert.

article_image_6376.jpg

Bálinth Máté és Sütő Olivia felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék