Karácsonyi koncert 20152015 decemberében is megrendezte Tapodi Attila tanár úr a karácsonyi koncertet, amely, mint minden évben, most is nagy élményt nyújtott mind a nézők, mind a fellépők számára.

A díszterembe belépve jó volt látni az ismerős arcokat, sok tanár, szülő és diák érdeklődött az esemény iránt.

A műsort a lánykórus kezdte egy Britten-dallal, majd a fiúkkal együtt énekeltük el Bárdos Lajos Aranyszárnyú angyal című dalát. Hallhattunk a fellépők között toldys gólyákat, emellett a műsorban nagy számban szerepeltek másodikos és harmadikos diákok.

Jó volt látni, hogy a „nagyok” (negyedikes, ötödikes és hatodikos diákok) is szívesen mutatták be a zene iránti szeretetüket és zenetudásukat.

Az előző évekhez hasonlóan most is többségben voltak a zongoradarabok, emellett hallhattunk csellistákat, fuvolásokat, valamint megszólalt egy hegedű, egy hárfa, egy trombita és egy szaxofon is. A hangszereken kívül varázslatos énekhangokat is élvezhettünk. A komolyzenei darabok mellett felcsendült néhány modern dallam is.

image_002-2016-01-05-14-17.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

A korábban említett kórusművek után elsős, másodikos, harmadikos, és egy negyedikes fellépő szerepelt. A nagy sikert aratott szóló- és duó produkciókat a fiúkórus követte, akiket Buru Domonkos kísért zongorán.

A program második felében a gimnázium idősebb diákjait hallhattunk, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeztek, hiszen már több iskolai koncerten felléptek. A műsort a lány és fiúkórus egy közös dallal zárta, mely fülbemászó dallama miatt nagy sikert aratott.

Az előző évekhez hasonlóan a koncert végén a fellépők a közönséggel együtt énekelték el az ismert karácsonyi dalokat. A lenyűgöző, bár kissé hosszúra sikeredett koncert után finom sütemények várták a megéhezett nézőket, a műsorban fellépő diákok pedig mézeskalács ajándékot kaptak.

image_003-2016-01-05-14-17.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Reméljük, hogy a karácsonyi koncert 2016-ban sem marad el!

kapcsolódó archív cikkek

címkék