TDN 2016 - Japán teaházA 2016-os TDN-re az 1.a osztály japán teaházzal készült, amit hétfőn, 11 órától lehetett meglátogatni a nyelvi 5-ös teremben. A program lebonyolításában nagy segítség volt egy japán származású szülő részvétele.

A teaházba érkezőknek lehetőségük nyílt megismerkedni a japán kalligráfiával. Egy helyben írt minta alapján mindenki megpróbálhatott lerajzolni egy általa választott szót, amit a festék megszáradása után el is vihetett emlékbe.

A Japán iránt érdeklődők tesztet tölthettek ki, aminek a megfejtéseit a teremben elhelyezett plakátokon is megtalálhatták. A helyes válaszokat adók ajándékokat kaptak, Japánhoz kapcsolódó újságok és origamik formájában. Ha mégsem sikerült a teszt kitöltésével origamit szerezni, még mindig volt lehetőség, hogy magunknak hajtogassunk, persze segítséggel.

Azok sem lehettek csalódottak, akik teát szerettek volna inni, hiszen a szomjasakat és a kíváncsiakat a kimonóba öltözött lányok hamar kiszolgálták.

Akik enni is akartak, azokat nagyobb kihívás fogadta: meg kellett próbálkozniuk a pálcika használatával. Akinek helyben nem sikerült tökélyre fejleszteni a technikáját, az haza is vihette, hogy otthon gyakoroljon.

Nekem tetszett.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék