TDN 2016 - Budapest NapAz előző évekhez hasonlóan idén is számos érdekes programot tartogatottak a Toldys Diáknapok, köztük az osztályunk (3.b) szervezte Budapest Napot.

Az előadásra március 19-én, szombaton 11 órakor került sor. A fizika előadó ismét tele lett érdeklődő tanárokkal, szülőkkel és diákokkal. A sok készülődés (köztük Németh György osztályfőnök munkája) meghozta a gyümölcsét. (Természetesen ezt a kijelentést a nézők véleménye alapján tettük.)

A Budapest Napot a 3.b „leánykórusának” produkciója indította. A közönség George Ezra Budapest című számát hallhatta, melyet Kenderesi Manna vezényelt és kísért gitáron. Ezt Geröly Nóra, Sásdi Nóra és Szabó Márk előadása követte  A nagy dunai árviz Pest-Budán 1838-ban címmel. Ezután Ribárszki Léna, Sándor Bianka és Pyszny Zsombor tartott előadást a Lánchídról. Később Horváth Eszter és Mezey Viktória mutatta be az igazán változatos „pesti nyelvet” különböző tréfás „pesti” mondással.

Majd egy rövid szünetet követőn lehetőség nyílt a szülők által elkészített, igazán fantáziadús és ízletes  „Budapest-sütemények” megkóstolására.

A szünet után Faragó Emma és Faragó Tamás egy igen átfogó előadást tartott a századfordulós Budapestről. Számos érdekességet és tényt tudhattunk meg az 1900-as évekbeli fővárosi életről és mentalitásról. Valamennyi előadást gazdag képanyag színesítette.

Az előadások mellett két vitára is sor került. Az egyik A Liget-projektről szólt, melyben pro és kontra érvek hangzottak el a Városliget beépítését illetően. A másik a Legyen-e olimpia 2024-ben Budapesten címet kapta. A moderátor Dr. Döbrentey Dániel egykori toldys diák volt, a 3. b részéről pedig Pónya Ágnes és Faragó Berta segédkezett a témák bemutatásában. Mindkét témát nagy érdeklődés kísérte, így a tervezettnél tovább tartott az esemény.

Az immáron igencsak megéhezett közönség nagy örömére a Budapest Napot egy finom Budapest Ragu zárta.

A 3.b nevében ezúton is szeretnénk megköszönni miden résztvevőnek a jelenlétet! Reméljük, mindenki jól mulatott, és senki sem maradt éhen!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék