TDN 2016 - Dubai kórusA messzi földről érkezett kis tehetségek nagyszabású koncertje emlékezetes élmény volt mind a nézők, mind a fellépők számára.

A koncertet március 21-én, hétfőn, 13:00-kor rendeztük.

A műsor előtt a dubai diákok tanára szólt néhány szót angolul, majd a színpadon álló gyerekek közül lépett elő az egyik lány, aki magyarul üdvözölt minket, mivel, mint utóbb kiderült, ő félig magyar.

A köszöntés után feszült csend következett, majd felcsendült a zongora hangja, és a gyerekek követték. Először az Imagine-t adták elő John Lennontól. Fantasztikus előadásukat valószínűleg még maga az énekes is lélegzet-visszafojtva hallgatta volna.

Ezután a remek beköszöntő után mindenkinek leesett az álla, és izgatottan várta a következő dalt, találgatva, hogy mi lehet. A műsor során kiderült, hogy a kórus repertoárjában mindenki megtalálhatta a neki tetsző dalt. A korunk nagy slágereitől kezdve a 80-90-es évek popsikereiig visszamenőleg sok műfajba belekóstolhattunk, a következő szám például 1988-ból Bobby McFerrin híres száma, a Don’t Worry Be Happy volt. Ehhez a dalhoz nem csak zongorakíséret, hanem külön füttyszólam is volt.

A diákok elképesztő tehetsége minden dallal egyre jobban megnyilvánult, ami a következő dalon is hallatszott. A legendás Michael Jackson Man In The Mirror című lélegzetelállító száma következett. A fiatalok nagyon átérezhetően énekelték el a dalt. Ezután A Hobbit nagy sikerű betétdalával folytatták, Ed Sheerantól az I See Fire-rel. Az elején az egyik fiú szólóban énekelt, majd a többiek is beléptek, és így egy egészen új hangulatot kapott a dal.

Az ez után előadott dalt, ami George Ezra Budapest című dala volt, zongorakíséret nélkül, a tanáraik segítségével énekelték el. Végül a Coldplay együttes The Scientist című híres számával zárták le a koncertet.

Ráadásképp választhattunk egy dalt az elhangzottak közül, ami végül is az Imagine lett. Közben Tapodi tanár úr virágcsokrokat adott a két tanárnőnek és a szervezőnek, Takács tanár úr pedig sütit hozott a kórus tagjainak.


A dal után a gyerekek rávetették magukat a tortára, és miközben ettek, mi, nézők körülültük őket és beszélgettünk velük. Kértük őket, énekeljenek még pár dalt, és ők pedig boldogan teljesítették a kéréseinket. Sok dalból énekeltek részleteket, például Adele Hello dalából.

A rövid találkozás ellenére a búcsú nagyon szomorú volt. Lekísértük őket a kapuhoz, és elindultak Budapest nevezetességeit megtekinteni.

Összességében felejthetetlen élmény volt nekem ez a koncert, és jó volt új embereket megismerni.  Amikor elvállaltam ezt a cikket, nem is gondoltam volna, hogy ez a délután ilyen fantasztikus lesz. Számomra ez a koncert volt a TDN egyik legszuperebb programja, és nagyon remélem, hogy lesz még rá alkalom, hogy a dubai gyerekkórussal újra találkozhassak, és akkor már jó ismerősként köszönthessem őket.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék