TDN 2016 - Pub QuizA Pub Quizt a TDN közepén, március 21-én, 11 órakor rendeztük a Díszteremben, ezt Novák tanár úr vezette az 1.a segítségével.

3 fős csapatokkal lehetett indulni, de ha valaki nem talált társakat, az sem jelentett gondot, mert az egyedül indulókat a játék elején beosztották, hogy ők is három fős csapatokat alkossanak.

11 órakor szinte utolsóként léptünk a terembe, a csapatok egymástól biztos távolságban foglaltak helyet. Minden csapat mellé rendeltek egy felügyelőt is a szervező osztályból, aki biztosította a szabályok betartását. El is kezdődött a Quiz, amely 40 kérdésből állt, és egyszerű angol nyelven zajlott. Novák tanár úr figyelmesen felajánlotta, hogy kérdezzenek nyugodtan, ha valami nem érthető, de a megértéssel nem volt probléma.

A kérdésekre – melyek egyébként rendkívül változatosak voltak – teljes választ kellett adni, természetesen angol nyelven. A válaszokhoz komoly tudás volt szükséges, hiszen a kérdések majdnem minden témakört felöleltek. Többek között politikai jártasság, továbbá matematikai tapasztalat sem ártott, tekintve, hogy értékes pontokat értek. Ezek mellett tanári felügyelet is kísérte a játék menetét, de mindenki sportszerű volt.

A vetélkedő nagy izgalmak közepette zajlott, és amint vége lett, meg is kezdték a javítást. Az idő elütésére egy igazán érdekes program is adott lehetőséget, mivel a teremben, ahol az eredményhirdetés zajlott, egy japán teaház „foglalt helyet”.

Egy órán belül ki is hirdették a nyerteseket, akik a 6. évfolyamból neveztek. A tanár úr nem egy megadott nyereménnyel készült, hanem egy bizonyos kereten belül választhattak a nyertesek, hogy mire szeretnék azt felhasználni.

Mindent összevetve egy igazán érdekfeszítő és izgalomban dús vetélkedő részesei lehettünk ismét a Toldys Diáknapokon.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék