A Jermy-terem avatása



A nemrég indult kezdeményezés, amelynek során a Toldy Ferenc Gimnázium szaktantermeit az iskola történetéhez tanárként vagy diákként kapcsolódó kiemelkedő személyiségekről nevezzük el, új állomáshoz érkezett.

Az Antall Józsefről elnevezett történelem szaktanterem után másodikként 2017. április 4-én a biológia előadó kapta meg iskolánk egykori diákjáról a Jermy Tibor terem nevet.

Az avatóünnepséget Porogi András igazgató úr rövid beszéde nyitotta meg.  Ezt követően Harsányi Tibor tanár úr idézte fel az egykori tudós akadémikus életét, a Toldy Gimnáziumban töltött éveit és szakmai pályafutását, majd felolvasott néhány sort Jermy Tibor egyik közvetlen munkatársa által közzétett nekrológból. Ezután Raákné Kiss Erzsébet tanárnő, aki személyesen is ismerte Tibor bácsit, idézte fel a tudóshoz fűződő emlékeit, és méltatta az általa létrehozott Jermy Tibor Alapítványt.

A megnyitó ünnepség után a résztvevők megtekintették a teremben elhelyezett vitrinekben kiállított tárgyakat, Jermy Tibor érettségi bizonyítványát, tanári diplomáját, doktori oklevelét, és doktori gyűrűjét.

dscn6646-2017-04-09-19-40.JPG

galéria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék