Osztályszínjátszó Fesztivál - KoccanásHosszas érlelés után elkészült az utolsó kritika is.

A tavalyi darab után ismét izgatottan ültem be a 4. a idei előadására. Mivel a darabot nem ismertem, igazán izgatott voltam, hogy mit és hogyan sikerül színpadra vinnie az osztálynak. Igazán pozitív élményben lehetett részünk mind a pénteki, mind a hétfő előadás során.

Spiró György Koccanás című darabja egy tömegbalesettel kezdődik, melyben sok száz autó ütközik össze. A szereplők kezdeti idegessége hamar átcsap lassú várakozásba. Az élet megáll, várni kell az autómentőket. És mi mást tennének ilyenkor az emberek, elkezdenek beszélgetni.

Minden szereplő jól kezelte a darab karakterközpontúságát, mindenki megpróbálta a maximumot kihozni karakteréből. Szeretném kihangsúlyozni a találó szereposztást, illetve azt, hogy majdnem az egész osztály valamilyen módon közreműködött (hiszen a valódi értéke az osztályszínjátszónak a közösség összekovácsolása). És bár mindenki remekül hozta a szerepét, mégis ki kell emelnem Nagy Jázmin és Fazekas Zalán kettősét, akinek játéka színházba illő volt, és ezzel rengetegszer nevettették meg a közönséget. Szeretnék gratulálni a főszereplőpárosnak is (Nemes Lili és Tóth Hunor), akik a nem kevés szövegük ellenére sem estek ki egyszer sem a karakterükből, és így végigélvezhettük románcuk minden pillanatát.

A darab lezárását szeretném külön megemlíteni, hiszen nekem ez a jelenet volt az abszolút kedvencem. A kocsisor elindulása hirtelen semmivé tesz minden eddigi karakterfejlődést, és az élet megy tovább. Mintha semmi se történt volna. Az osztály pont így tudta kezelni. Vissza mindent az elejére, és mindenki ment, mintha mi se történt volna az elmúlt két órában.

img_0500-2019-01-13-16-24.JPG

Makra Tamás felvételegaléria megtekintése

Köszönöm ezt a fantasztikus színházi élményt a 4. a osztály tanulóinak, és gratulálok még egyszer a darabhoz. Jövőre csak így tovább!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék