OSZF ’19 - Vesztegzár a Grand HotelbenMert nemcsak a 6. a-sok tudnak kritikát írni...

Rejtő Jenő, Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének feldolgozásával lépett először színpadra a 3. b osztály. Mivel még nem láttam őket előadni, kíváncsian vártam, mi lesz a felkészülésük eredménye.

A történet a hotelben megszálló vendégekről szól, akik közül néhányan a „banánoxid” nevű, újonnan feltalált anyag kémiai képletét szereznék meg, de a többiek csak véletlenül kerülnek pont akkor a helyszínre, mikor bubópestis miatt vesztegzárat rendelnek el. A darabválasztás telitalálat volt, igaz nem járt sok kockázattal, de egy krimivel, (ami ráadásul vicces) nehéz melléfogni.

A színészek nagyon jól közvetítettek a közönség felé, szeretném azonban kiemelni a négy főszereplőt; Pintye Zsombort (Vangold), Torma Violát (Signora Relli) Kosdi-Kovács Zorkát és Vona Patrikot Léni Jörins és a „Jáva Réme” szerepében. (Az utóbbi páros szála egyébként a legnagyobb kedvencem volt.) Végig benne maradtak a karakterük bőrében, és hála nekik, egy időre el is felejtettem, hogy nem igazi színházban vagyok.

De bármennyire is magával ragadott a sok pozitívum, sajnos volt valami, ami folyamatosan kizökkentett: a jelenetek közötti szünetek, amik alatt be volt húzva a függöny, és a színpadot pakolták. Talán máshogy kellett volna kihasználni a teret. Igaz, nehéz volt a díszletet mozdítani, de így a néző nem tudott hova figyelni, csak várta-várta, hogy végre történjen valami… ez sajnos zavaró volt.

img_2185-2019-12-07-19-12.JPG

Makra Tamás felvételegaléria megtekintése

Utoljára a lezárást említeném meg: ez nyilvánvalóan az író érdeme is, de különösen tetszett a csattanó, ahogy összességében az egész darab is. Gratulálok a rendezőknek és várom az osztály jövőbeli munkáit.

kapcsolódó archív cikkek

címkék