Rendhagyó edzés a ToldybanAz alkarérintés titkai a mesteredzőtől.

 

A diákolimpia versenyeket határozatlan időre felfüggesztették, de ettől még töretlenül zajlik röplabdásaink edzései és felkészülése. Sajnos a tavalyi évben a járványhelyzet miatt először csak felfüggesztették a sorozatot, majd később befejezettnek tekintették a 2019/20-as év a diákolimpiai versenyeit. Bízunk benne, hogy az idei évben megmutathatják a toldysok, mit is tanultak ebben az időszakban

A röplabdás diákjaink kitüntetettnek érezhették magukat 2020. október 2-án, pénteken, mivel az edzést dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni tartotta. A mesteredző 2019-ben vehette át a Prima Primissima Díjat sport kategóriában. A 91 éves Gabi néni az edzés első felében csendesen ülve figyelte a gyerekek mozgását, alaposan megfigyelte őket, majd az edzés második felében mozgásba lendült ő is, és korát meghazudtoló módon mozgott a gyerekek között. Az érintések pontosságát emelte ki, hogy minden érintést kontrolálltan a megfelelő helyre kell juttatni, annak érdekében, hogy a megfelelő támadást végre lehessen hajtani. Gabi néni az alkarérintést tanította a toldys diákoknak. A fokozatosság elvét követve egészen az alapoktól kezdték a gyakorlást, a térdeléses labdadobástól a teljes alkarérintésig.

A fiatalok nagyon élvezték, és már várják a következő edzést a mesteredzővel, aki azt ígérte, hogy fog még jönni, és a következő foglalkozás alkalmával az ütések sáncolását fogja tanítani.

img_4278-2020-10-07-11-04.jpg

Lőrincz Milán felvételegaléria megtekintése

Az edzésen résztvevő diákok:

Kovári Lilla, Lévay Boglárka, Lökkös Júlia, Balás Ákos, Guthy Döme, Hilt Balázs, Nagy Levente, Kecskés András, Varga Márton, Zilahy Zsombor, Herczenik Ádám, Jakabos Ábel, Forgó Marcell, Guthy Koppány.

Ezúton is szeretnénk megköszönni dr. Kocsis Attiláné, Gabi néninek, hogy segítette a Toldys diákok felkészülését!

img_5382-2020-10-07-11-04.jpg

Lőrincz Milán felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék