Újraindult a budapesti „A” kategóriás (nyílt) kosárlabda bajnokság!Takács tanár úr beszámolója a selejtezőkről.

Az idei tanévben a lány és fiú csapatokat is neveztem a feljutásos rendszerű diákolimpiai kosárlabda bajnokságban, a VI. korcsoportban 3 csapatselejtező mérkőzéssel indult a verseny. Elmondható, hogy ettől jobban nem is kezdhettünk volna a fiúkkal.

Az első mérkőzésen (október 3.) a Szent László Gimnázium csapata ellen játszottunk idegenben. A legnagyobb kihívást talán a pálya talaja, a terem méretei és mindössze 7 játékos hadrafoghatósága okozta, miután kiváló alapjátékosunk, Úr Mátyás betegsége miatt sajnos nem állhatott a csapat rendelkezésére.

Első mérkőzésünk egészen kiválóan alakult, hogy mást ne mondjak, az utolsó negyedet 0-21-re nyerték a fiúk. Így nagyon magabiztos 29-70-re végződött javunkra az idegenbeli nyitómérkőzés.

A keddi mérkőzés után két nappal léptünk újra pályára, már a hazai környezetben a Kölcsey Gimnázium csapata ellen, amelynek játékosai a Honvéd egyesületében kosaraznak. Ennek megfelelően indult  a mérkőzés, a félidőben még hét pont hátrányunk volt, de a rendkívül fegyelmezett és tudatos játéknak, valamint a toldys  szurkolásnak köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk az esélyesebb ellenfél ellen. Kivétel nélkül mindenki dicséretet érdemel a csapatból. A 20 pontos különbség nem csak a játékosoknak köszönhető, hanem mindenkinek, aki jelen volt, és kiváló hangulatot teremtve bíztatta a csapatot, legyen az diák, tanár vagy éppen az igazgató úr.

Ezzel a sikerrel Budapest legjobb 6 csapata közé kerültünk. Várjuk a következő ellenfelet, és természetesen a szurkolóinkat, akik mindig sokat segítenek a játékosoknak, edzőnek egyaránt.

Mindkét mérkőzés statisztikája megtalálható a táblázatban.

Szent László Gimnázium - Toldy Ferenc Gimnázium    29-71

Toldy Ferenc Gimnázium – Kölcsey Ferenc Gimnázium 69-49

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék